Wat biedt ExamIT?

Registratie bij toetsen

Bij binnenkomst van de toetsruimte scan je met de ExamIT scanner en app de studentenkaart van de student. Zowel de docent of surveillant als de student krijgt meteen de terugkoppeling of de student mag deelnemen aan de toets. Binnen 5 minuten zijn alle studenten aangemeld en zitten de studenten op hun plek.

Het storen van een student tijdens de toets en de onduidelijkheid bij de surveillant over presentie behoren zo tot het verleden.

ExamIT

Direct inzicht

De toetsorganisatie kan zowel of afstand als op locatie toezicht houden op het proces. Alle registraties worden direct inzichtelijk op het dashboard van de ExamIT. Eventuele afwijkingen worden gedetecteerd en via de applicatie of per mail teruggekoppeld naar de organisatie. Zo kan de toetsorganisatie proactief problemen oplossen of voorkomen, wat de kwaliteit van de tentaminering verhoogd.

Overzicht van aanwezigheid

Infrastructuur

ExamIT koppelt met het roosterprogramma en studentenadminstratie om ervoor te zorgen dat de gegevens bij controle up-to-date zijn en deze automatisch ingeladen en weer ontsloten kunnen worden. Na scannen zijn de gegevens direct inzichtelijk door een real-time koppeling tussen scanner en administratie.

Er zijn diverse interfaces beschikbaar, neem contact op voor de precieze technische details hierover.